15 Septembre de 2014

L’auge dels Cheese Bars

foto formatges 1Potser molts de vosaltres no heu sentit a parlar del nou concepte de restaurant que ha sorgit els últims anys a Madrid i Barcelona. S’anomena Cheese Bar, que significa literalment el bar dels formatges.

Madrid va ser la ciutat pionera amb el restaurant de formatges Poncelet Cheese Bar (C/Argensola, 27). En aquest restaurant se serveixen més de 140 tipus diferents de formatge classificats de menys a més intensitat de sabor, aroma i textura. Els classifiquen en cinc categories: Fresca- Dolça, Poc pronunciada, Pronunciada, Forta, Molt Forta. En aquests Cheese Bar no només tastareu el formatge, sinó que podreu gaudir-lo en totes les seves variants: colors, olors, textures, sensacions i sabors.
A més, els formatges vénen acompanyats de fruits secs, melmelada artesana o codony. És molt recomanable acompanyar aquests àpats amb un bon vi que contrasti amb el gust dels formatges demanats i degustar així un autèntic maridatge.

A Barcelona també podem trobar Cheese Bar. Un és la mateixa cadena de Madrid, situat a l’Hotel Melià Sarria (Av. de Sarrià, 50). El restaurant, té una entrada directe des del carrer, no cal ser hoste. Allà hi pots trobar formatges artesans de tot el món. Sens dubte és una oferta gastronòmica d’alta qualitat.

Un altre de Barcelona és el Cheese ME (plç. Jacint Raventós). Es tracta d’un espai caracteritzat per la cuina creativa amb un sol protagonista: el formatge. Un punt de trobada pels amants del formatge i de les noves sensacions. Un local situat al barri del Born que recull tot l’encant de la zona i les combinacions més sorprenents de formatge.

A tots els amants dels contrastos de gustos al menjar, dels formatges de totes les classes i d’anar a sopar a llocs diferents de tant en tant, no deixeu escapar l’oportunitat d’anar a sopar almenys un cop a la vida a un Cheese Bar. Una experiència única que segur que voldreu compartir amb un bon amic o amb una persona especial. Segur que us sorpreneu!

Des que vam obrir un perfil a Twitter, Betara s’ha convertit en la marca de formatges líder a catalunya en aquesta xarxa social de microblogging. Aquesta setmana hem assolit els 3.000 seguidors, una xifra destacada si tenim en compte que fa pocs mesos que hem començat la nostra activitat a Twitter. Estem molt satisfets per la resposta dels usuaris, que valoren les informacions que publiquem, interactuen amb nosaltres i ens ajuden a conèixer les seves preferències i interessos. Gràcies a Twitter, hem creat una sòlida comunitat d’amants dels formatges i molts dels usuaris, són, actualment, consumidors dels formatges Betara. Recentment, a més a més, Betara ha obert un perfil Facebook, on ja compta amb 600 seguidors. Esperem seguir creixent en aquest entorn digital i, poc a poc, engrandir la comunitat de seguidors de Betara, per poder compartir la creació de nous productes i les notícies que ens semblin d’interès per a tots vosaltres. Gràcies a tots i bon estiu!

betara

L’endemà de Sant Joan, us volem sorprendre amb una coca molt especial i diferent: la coca de Formatge! És una tradició molt arrelada a Catalunya menjar coca durant la revetlla de Sant Joan, unes postres de rebosteria que mai poden faltar durant la nit més curta de l’any a totes les llars catalanes.  La coca de Sant Joan originalment s’elabora a base de pa de pessic i fruita confitada, però, cada vegada més, els catalans opten per coques diferents i  originals, per a tots els gustos: de llardons, de pinyons, i fins i tot, de formatge!!! El formatge no és un ingredient desconegut a les postres de casa nostra, ja que tots coneixem el pastís de formatge.

 

Doncs bé, la idea que us proposem des de Betara és elaborar un coca diferent a base de formatge pur d’ovella (el nostre formatge més suau), formatge mascarpone, iogurts, sucre, farina, ous, mantega, ous i melmelada de maduixa.

Us deixem una recepta ben bona i lleugera que hem trobat al blog de La Cuca Cuine

Preparació:

  1. Escalfar el forn a 180ºC
  2. Triturar les galetes i barrejar-ho tot amb mantega fosa i sucre
  3. La barreja preparada anteriorment es col·loca en una safata i s’aixafa la galeta. Deixar reposar al forn entre 5 i 10 minuts i deixar refredar.
  4. En un bol barrejar els formatges amb els iogurts, ous i sucre.
  5. Afegir farina i barrejar-ho tot.
  6. Abocar la preparació anterior a la base de galeta i posar al forn durant 45 min (aprox.).
  7. Deixar reposar a temperatura ambient o a la nevera.

 

 

Foto de La Cuca Cuinera

 

Des d’avui i fins diumenge, Betara estarà present a la fira de productes ecològics i de consum responsable Biocultura que se celebra a Barcelona i que ha obert les seves portes aquest matí.

Betara exhibirà la seva àmplia gamma de formatges ecològics, elaborats amb llet de vaca, de cabra i d’ovella 100% ecològica.

Les varietats que la formatgeria exposarà a la fira són el formatge de vaca, el formatge de cabra amb les seves variants de fines herbes, romaní i al pebre, formatge d’ovella i formatge de cervesa, també ecològica.

Betara ja va assistir a l’anterior edició de Biocultura el mes de març a València, on va despertar molt d’interès entre els assistents per l’àmplia varietat i gran qualitat dels seus formatges.

En aquesta edició de Biocultura hi ha 700 expositors i s’esperen 70.000 visitants.

Hi participen diferents sectors relacionats amb el consum responsable i l’ecologisme (roba, calçat, artesania, cosmètics, energies renovables…) però el sector amb una major representació de marques és el de l’agricultura i l’alimentació biològica, amb 16.000 productes certificats.

 

formatge de cabra curat guanyador Lactium 2014 bronza

 

Un any més, la formatgeria Betara ha estat premiada en el certamen de formatges artesans Lactium, que se celebra anualment en aquestes dates a la ciutat de Vic. Aquest any, la varietat premiada ha estat el formatge de Vaca Curat. que s’ha alçat amb una Medalla de Bronze.

El formatge de Vaca Curat és un formatge suau, de textura semi dura, de mitjana maduració, amb escorça neta i compacte. De gust intens i lleugerament làctic, té un punt de sal que el fa ideal per a gaudir a qualsevol hora del dia.

Aquest premi se suma als 4 guardons obtinguts recentment en el certamen internacional World Cheese Awards, que el passat novembre va concedir a Betara un total de 4 medalles, el que la va convertir en la formatgeria més premiada de Catalunya.

Betara va obtenir dues medalles de Plata pels formatges de Cabra Ecològic i de Vaca, i dues medalles de Bronze pels formatges de Cabra de Farcellet i de Cabra Cremós.

Aquests quatre reconeixements internacionals van fer que Betara s’erigís com la formatgeria més premiada de Catalunya en l’edició 2013 dels World Cheese Awards.

El nou premi del Lactium de Vic 2014 suposa un nou reconeixement a l’elevada qualitat dels formatges Betara.

ACN-BETARAVisiteu la web de l’ACN per poder veure els dos vídeos realitzats a la fira Alimentària a l’estand de Betara.

Nueva imagen

La confitura, el pa d’anous o amb celerals és una molt bona opció per acompanyar el formatge 

El formatge madurat de cabra amb castanya és una varietat exquisida que Betara va treure al mercat la tardor de l’any passat. Es tracta d’un formatge que podem degustar sol, o bé maridat amb un altre producte, amb el que aconseguirem un resultat més complexe i més ric en sabors.

Ara bé, amb què podem maridar un formatge de cabra amb castanyes de Viladrau? Per descobrir-ho, hem parlat amb una autèntica amant dels formatges. La Marta Medran. Fa set anys que es dedica amb passió a aprofundir en el món dels formatges per descobrir noves varietats. A continuació, us expliquem quins maridatges ens ha proposat:  

foto tall de formatge BioCultureDes d’avui fins el diumenge, València acull la cinquena edició de BioCultura, la fira internacional de productes ecològics i consum responsable més important d’Espanya i una de les més destacades del món. Betara, novament, hi serà present.

No és la primera vegada que Betara assisteix a aquesta cita, ja que fa temps que la formatgeria del Lluçanès va adquirir un ferm compromís amb la producció ecològica, com ho demostra el fet que compti amb una varietat tan àmplia de formatges ecològics, que des d’avui podem trobar a BioCultura. 

foto tv3 DIVENDRES BETARASer la formatgeria més premiada de Catalunya té un preu. Un preu dolç que aquesta setmana hem pagat amb molt de gust:

El programa ‘Divendres’ de TV3 ha viatjat de la mà de l’Espartac Peran a Prats del Lluçanès, un municipi situat a 7 km d’Olost, on Betara té l’obrador. El presentador ha recorregut els racons més màgics del poble i ha entrevistat alguns empresaris de la comarca. En el nostre cas, el mestre formatger i propietari de la Formatgeria Betara, Ramon Berengueras, ha tingut l’oportunitat de mostrar a l’audiència tots els productes. En Ramon ha parlat àmpliament dels 4 guardons que Betara ha obtingut aquest any als premis World Cheese Awards i, fins i tot, hi ha hagut temps per a fer una mica de pedagogia sobre formatges.

Durant l’emissió del programa, l’Espartac i en Ramon han estat acompanyats de la doctora Montse Folch i de la col·laboradora i experta en nutrició Núria Coll. En Ramon, davant de desenes de vil·latans ha explicat a l’audiència les diferents varietats de formatges Betara (d’ovella, de cabra i de vaca) i en concret ha fet èmfasi en els formatges guardonats.

ferranEl pròxim diumenge 22 a Betara hem organitzat un tast de formatges a la nostra Fàbrica d’Olost del Lluçanès, per celebrar en família que portem més de 20 anys treballant amb la mateixa passió que el primer dia.

Ens fa molta il·lusió comptar amb la presència de tots els qui confien en nosaltres per celebrar que Betara ha estat premiada als World Cheese Awards 2013, amb un total de quatre premis, el que la converteix en la formatgeria més premiada de Catalunya.

Betara ha obtingut dues Medalles de Plata, pel Formatge de Cabra Ecològic i pel Formatge de Vaca, i dues Medalles de Bronze, pel Formatge de Cabra de Farcellet i pel Formatge de Cabra Cremós.

Un reconeixement a la feina ben feta que ens omple d’orgull.

Així, el proper diumenge es podran degustar tots els formatges Betara i també hi haurà vi i cava per poder compartir un dia molt especial.

A més a més, gaudirem d’una actuació musical sorprenent:Ferran Sinatra, el cantautor finalista del programa Tú Sí Que Vales.

 ¡¡¡Us hi esperem!!!

« Older entries § Newer entries »