21 Octubre de 2014

El formatge per dormir bé

71cf786b70693dd58448faee88e38ea1

Segur que alguna vegada has sentit a dir que si menges formatge abans d’anar a dormir tindràs malsons durant la nit. Doncs bé, segons un estudi realitzat l’any 2005 a 200 voluntaris per l’Associació Formatgera Britànica, conclou que si menges formatge abans d’anar a dormir, descansaràs plàcidament.

Dels 200 voluntaris que van participar en l’experiment el 75% va declarar que va poder dormir sense problemes. Però gairebé tots podien recordar allò que havien somiat durant la nit. Aquest estudi també va concloure que el formatge conté nivells alts de triptòfan, un aminoàcid que es el precursor de la serotonina (també coneguda com l’hormona de la felicitat), de manera que és molt efectiva per reduir l’ansietat i dormir com un angelet.

La falta de triptòfan a la nostra alimentació s’associa amb comportaments compulsius o trastorns alimentaris, de fet, és un component imprescindible per reduir l’estrès i la gana. Uns nivells adequats de triptòfans al nostre organisme ens ajuda a mantenir el nostre pes en equilibri.

Per tant, ja ho saps, si vols dormir plàcidament durant tota la nit i, a més a més beneficiar-te de totes les propietats dels triptòfans, només has de menjar una mica de formatge a l’hora de sopar i l’endemà et despertaràs descansat i amb energia.

No hi han comentaris

Comentar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>